Green Goblin vs. Doc Ock: Hvilken Marvel-skurk ville vinne i en kamp? (2024)

Noen avmest ikoniske skurkene i Marvel Comics historiefinnes iEdderkopp mannhistorie, ettersom det har vært mange kraftige karakterer som den nettslyngende helten har kommet over. Selvfølgelig to avstørste rivaler og fiender som Spider-Man har kjempet motgjennom mange tiår av karakterens eksistens erGrønn Goblinog Doc Ock. Begge disse karakterene er intelligente og sterke i hver sin rett. Men hvem ville vinne i en kamp mellom Green Goblin og Doc Ock?

Doc Ock er overlegen Green Goblin på nesten alle mulige måter fordi i tegneseriene tillot hans Superior-utstyr ham å bli mer holdbar og kraftigere enn Norman Osborn. I den forbindelse, mens Green Goblin er mer utspekulert og ond, er Doc Ock fortsatt sterkere i en direkte kamp.

Selv om Green Goblin alltid har vært den større rivalen til Spider-Man sammenlignet med Doc Ock, er det ingen tvil om at Octavius ​​objektivt sett er sterkere enn Osborn. Selvfølgelig er det fordi han har hatt en bedre power-up i tegneseriene enn Green Goblin. Men hvis han hadde nok forberedelsestid, kunne Green Goblin vinne. Når det er sagt, la oss se på hvem mellom Green Goblin og Doc Ock som er sterkere.

Styrke

Når det kommer til ren styrke, er Green Goblin et sted rundt nivået påSpider-Mans egen styrketakket være Goblin Formula som drastisk forbedret hans fysiologi til nivået av et overmenneske. I den forbindelse er Green Goblin i stand til å gripe og løfte folk med én hånd uten noen anstrengelse i det hele tatt. Han har også nok styrke til å overmanne Spider-Man flere ganger i de mange forskjellige kampene de har hatt.

RELATERT:100 største superskurker gjennom tidene (rangert)

Normalt har ikke Doc Ock noen overmenneskelige evner fordi han bare er et vanlig menneske. Men han oppnådde sine overmenneskelige evner takket være de kybernetiske tentaklene som er festet til kroppen hans og blir kontrollert mentalt som om de var forlengelser av kroppen hans. Disse tentaklene er i stand til å løfte ekstremt tunge gjenstander og er også i stand til å fullstendig overmanne Spider-Man, som vi vet er i stand til å løfte opptil ti tonn.

Green Goblin vs. Doc Ock: Hvilken Marvel-skurk ville vinne i en kamp? (1)

Det faktum at Doc Ock nesten alltid er sterkere enn Spider-Man betyr at han er sterkere enn Green Goblin, som nesten alltid viser seg å være lik Spider-Mans egen styrke.

Osborn 0, Octavius ​​1

Hastighet

Takket være Goblin-formelen oppnådde Norman Osborn en fysiologi som tillot ham å bli raskere enn vanlige mennesker på topp. Dette er på grunn av de sterke bena som han utviklet etter at formelen forvandlet ham i fysisk og mental forstand. Som sådan kan han bevege seg i utrolige hastigheter som er raskere enn hva idrettsutøvere er i stand til på topp. Og når han er på seilflyet,han er i stand til å flymed hastigheter som konkurrerer med jetfly.

Green Goblin vs. Doc Ock: Hvilken Marvel-skurk ville vinne i en kamp? (2)

Som et vanlig menneske har ikke Doc Ock overmenneskelige evner som lar ham bevege seg raskere enn vanlige mennesker. Men med sine tentakler kan han bevege seg mye raskere enn vanlige mennesker, men ikke til det punktet at han faktisk kan bevege seg raskere enn Spider-Man. Selvfølgelig er Doc Ocks tentakler i stand til å holde tritt med Spider-Mans hastighet og mobilitet. De lar ham også bevege seg raskt nok fra ett område til et annet.

Selv om Doc Ocks tentakler er ganske raske, er Green Goblin litt raskere på grunn av hastigheten og mobiliteten hans på Spider-Man-nivå. På toppen av det, lar seilflyet ham reise raskere.

Osborn 1, Octavius ​​1

RELATERT: De 10 beste DC-historiene gjennom tidene

Intelligens

Allerede før Goblin Formula forbedret hans sinn og kropp, var Norman Osborn allerede veldig smart og sies å ha utrolig kunnskap innen matematikk og naturfa*g. Den samme formelen endret også måten han tenker på, ettersom han ble en veldig utspekulert person som visste hvordan han skulle utnytte motstanderens svakheter. I den forbindelse ble han et ondt geni som var i stand til å true Spider-Man mange forskjellige ganger og til og med bli president.

Green Goblin vs. Doc Ock: Hvilken Marvel-skurk ville vinne i en kamp? (3)

Når det gjelder sin vitenskapelige intelligens, er Doc Ock et sertifisert geni som utmerker seg på forskjellige felt, inkludert ingeniørfa*g, fysikk og stråling. Det er det faktum at han er veldig intelligent at han var i stand til å lage sine tentakler, som er veldig sterke og holdbare og kan kontrolleres mentalt. Han er kanskje ikke så utspekulert og taktisk intelligent som Green Goblin, men han kan sikkert utmerke seg på alle vitenskapsfelt.

Selv om Doc Ock har fordelen når det gjelder sin vitenskapelige intelligens, har han ikke den utspekulerte og taktiske intelligensen som Green Goblin har. Som sådan har Osborn fordelen i denne kategorien.

Osborn 2, Octavius ​​1

Varighet

Norman Osborns kropp ble utrolig sterk og slitesterk etter at han ble styrket og endret fysisk av Green Goblin Formula. Som sådan har han nådd holdbarhetsnivåer som ligner på Spider-Mans egen holdbarhet, siden han kan overleve angrep fra sterke karakterer og ikke dør av ting som normalt ville drept folk flest. Det betyr at han er langt mer holdbar enn et vanlig menneske.

Doc Ock, alene, er ikke veldig holdbar. Men takket være kraften til tentaklene hans er han i stand til å motstå angrep som er i stand til å drepe vanlige mennesker. Tentaklene hans er så sterke og intuitive at de er i stand til å beskytte ham mot innkommende angrep som potensielt kan skade ham. Superior Doc Ock er imidlertid så holdbar at han har nådd holdbarhetsnivåer på nivå med karakterer som Hulken og Thor på grunn av styrken til Superior-utstyret hans.

Green Goblin vs. Doc Ock: Hvilken Marvel-skurk ville vinne i en kamp? (4)

Normalt er Green Goblin og Doc Ock like holdbare som hverandre. Men Doc Ock, i sitt overlegne utstyr, lar ham bokstavelig talt bli overlegen Green Goblin når det gjelder hans generelle holdbarhet.

Osborn 2, Octavius ​​2

Krafter og evner

Mens han ble fysisk forbedret av Goblin Formula i fysisk forstand, fikk ikke Green Goblin noen spesielle krefter etter at han ble sterkere. Det er bare det at han rett og slett er fysisk sterkere enn vanlige mennesker og er i stand til å matche Spider-Mans egne fysiske evner. Han har våpen og granater som lar ham utmerke seg i en kamp, ​​men han har ingen energiprojeksjonsevne.

RELATERT: Topp 10 Spider-Man-karakterer siden hans debut

Normalt har ikke Doc Ock noen energiprojeksjonsevner overhodet fordi han bare er et vanlig menneske. Superior Doc Ock er imidlertid så mye sterkere enn den vanlige versjonen og er i stand til å bruke utrolige energiprojeksjonsevner som er i stand til å overvelde og drepe noen av de mest holdbare Marvel-karakterene som finnes. Som sådan gir hans Superior-utstyr ham mange fordeler som den vanlige Doc Ock ikke har.

Green Goblin vs. Doc Ock: Hvilken Marvel-skurk ville vinne i en kamp? (5)

Både Green Goblin og Doc Ock har ikke kraftige evner, men det faktum at Doc Ock har sitt Superior-utstyr gjør at han kan vinne denne runden fordi han blir enda kraftigere.

Osborn 2, Octavius ​​3

Green Goblin vs. Doc Ock: Hvem vinner?

I de fleste tilfeller er nok Green Goblin overlegen Doc Ock, som er et vanlig menneske med sterke tentakelvåpen. Forskjellen her er imidlertid Doc Ocks Superior-utstyr, som lar ham øke holdbarheten og energiprojeksjonsevnene til nivåer som Green Goblin bare kunne drømme om. Så, med det sagt, er det ingen tvil om at Doc Ock bokstavelig talt er overlegen Green Goblin når han er i sitt overlegne utstyr, siden dette gir ham mange fordeler i en kamp mot Norman Osborn.

Green Goblin vs. Doc Ock: Hvilken Marvel-skurk ville vinne i en kamp? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 6409

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.